Depistarea focarului de pestă porcină în Butimanu a băgat în sperieți autoritățile din Prahova. După confirmarea pestei porcine africane la un mistreț găsit mort pe un fond de vânătoare din Dâmbovița, la 5 kilometri distanță de granița cu județul Prahova, au fost dispuse noi măsuri de prevenire a virusului pe raza localităților Poienarii Burchii și Șirna.

Potrivit observatorulph.ro, porcii din gospodăriile situate în cele două comune prahovene nu mai pot fi vânduți, iar pe drumurile naționale și județene care fac legătura între cele două județe vor fi instituite filtre mobile, urmând să fie verificate mașinile care tranzitează zona.

Suplimentar, începând de joi vor fi vânați toți mistreții de pe fondul de vânătoare 14 Hăbud. Tot aici a fost identificată și o zonă unde va fi amenajată groapa pentru incinerarea cadavrelor mistreților vânați.

Una dintre măsurile de prevenire a pestei porcine africane este vânătoare tuturor porcilor identificați pe fondul de vânătoare 14 Hăbud.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentOperațiunea Tomis: 460.000 de litri de „vin” fără acte, confiscați de inspectorii ANAF, în portul Constanța
Articolul următorMarele Festival Internaţional „George Enescu”, vine și la Târgoviște