Timp de trei luni, Fiscul a deplasat la Constanța peste 100 de inspectori, din toată țară, pentru control și monitorizare a punctelor vamale. Administrația Județeană a Finanțelor Publice Dâmbovița anunță că a fost identificat un prim caz deosebit, peste 460.000 de litri de produs viniviticol fiind confiscați de inspectori.

„Operațiunea Tomis” cum este denumită acțiunea organizată, timp de trei luni, la Constanța, a mutat practic, pe litoral, 100 de inspectori ANAF, din toate Direcțiile Generale Regionale ale Finanțelor Publice. Începută la finalul lunii ianuarie, acțiunea, conform ANAF a dat și primele rezultate. Iată comunicatul remis spre mediatizare de către Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice – Ploieşti Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice – Dâmboviţa:

În cadrul operațiunii Tomis, în perioada 25.01 – 3.02.2019, inspectorii ANAF au verificat 1194 contribuabili beneficiari ai importurilor/achizițiilor intracomunitare, atât la Biroul Vamal Constanța Sud Agigea, cât și la Biroul Vamal Constanța. Pentru 65 dintre aceștia a fost dispusă măsura sigilării/înștiințării, iar pentru 52 dintre contribuabili marfa a fost efectiv sigilată, până la prezentarea documentelor justificative necesare clarificării stării de fapt fiscale.

Un caz deosebit a fost descoperit în data de 29.01.2019, când inspectorii ANAF au identificat, în rampa de export a Portului Constanța Sud Agigea, o cantitate de circa 460.000 de litri de produs viniviticol cu denumirea „must din recolta anului 2018”, în vederea unor livrări intracomunitare către o societate din Spania. A fost solicitat sprijinul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în vederea prelevării unor probe din produsul viticol care face obiectul investigației. Verificările în acest caz continuă, în vederea clarificării provenienței produsului viticol, a naturii produsului, a stării de fapt fiscale, precum și pentru stabilirea obligațiilor fiscale corespunzătoare.”

Articolul precedentCJAS Dâmbovița și Constanța, lăsate fără directori. Nereguli grave descoperite de superiori
Articolul următorMăsuri disperate de limitare a răspândirii pestei porcine, la granița dintre Dâmbovița și Prahova