După ce o a treia persoană din comuna dâmbovițeană Corbii Mari a decedat, din cauza coronavirusului, autoritățile locale au hotărât să impună de urgență noi măsuri , ce vizează în special  activitatea de comerț din localitate. Noile măsuri au fost adoptate de Consiliul Local și intră în vigoare începând din data de 13 aprilie.

Măsurile au fost anunțate de edilul șef al localității printr-o postare pe pagina personală de facebook, ce este însoțită de copii ale hotărârilor adoptate de consiliul local. Nu este o relaxare a dispozițiilor existente avertizezaă primarul.

Foto-dezinfecție sat Grozăvești (comuna Corbii Mari)

„Suntem în continuare în plină luptă pentru a bloca eficient răspândirea virusului COVID-19 în comuna noastră. Eforturile nu au fost în zadar și sacrificiul pe care fiecare dintre dumneavoastră l-ați făcut în această perioadă A CONTAT ENORM. Mâine vă voi prezenta un bilanț, precum și un plan de acțiune pentru perioada următoare.

Până atunci, următoarele măsuri, cu aplicare ÎNCEPÂND DE MÂINE au fost aprobate la nivelul localității. Citiți-le cu atenție și respectați-le întocmai! NU E O RELAXARE a dispozițiilor, ci o modalitate de a ne reveni, încet-încet, la o situație de normalitate (atât cât ne permit ordonanțele militare).”

Sursa foto si documente articol- facebook, Ionuț Bănică

Hotărâri Corbii Mari

Conform Comitetului Local pentru Situații de Urgență pentru Unitatea Administrativ Teritorială Corbii Mari cele mai importate decizii care vor fi luate sunt:

Art. 1: Începând cu data prezentei se aprobă măsuri pe raza Unității Administrativ Teritorială a comunei Corbii Mari, în conformitate cu prevederile Ordonanței Militare nr. 2/ 21.03.2020 și a Ordonanței Militare nr. 3/ 24.03.2020, după cum urmează:

-Agenții economici pot să comercializeze produsele în incinta magazinului. În incinta magazinului se iau toate măsurile de protecție: dezinfecție, personalul magazinului va purta mănuși și măști de protecție. Se recomandă agenților economici producători/ distribuitori/ comercianți de pâine ca în magazine să se comercializeze doar pâine ambalată.

Începând cu data de 13 aprilie, programul de funcționare al agenților economici aflați pe raza UAT Corbii Mari, cu excepția stațiilor peco, va fi următorul:

-07.00 -14.00 – deschis;

-14.00 -15.00 – pauză;

-15.00 – 21.00 – deschis.

În pauza de la  14.00-15.00 este obligatorie luarea măsurilor de dezinfecție.

  1. Efectuarea deplasărilor persoanelor în afara locuinței/ gospodăriei numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răpândirii COVID-19 și evitarea oricărui grup de persoane (mai mult de 3 persoane care nu locuiesc împreună).
  2. Recomandarea persoanelor cu vârsta de până la 65 de ani să limiteze la deplsarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale în intervale orare: 07.00 – 11.00 și 15.00 -21.00

Se specifică în document. La Corbii Mari,în Dâmboviț,a au fost înregistrate trei decese din cauza coronavirusului, până la acest moment. Este vorba de doi bărbați, de 56 si 57 de ani și o femeie de 66 de ani. Toate cele trei persoane au fost infectate la o clinică privată de dializă, din Capitală, decedând ulterior.

Articolul precedentÎncă o persoană din Dâmbovița a decedat, din cauza coronavirusului. Femeia avea 66 de ani și era din Corbii Mari
Articolul următorUrmărit național reținut de jandarmi, la un control de rutină pentru verificarea respectării prevederilor Ordonanțelor Militare