Aproximativ 10 milioane de euro vor ajunge la DGASPC Dâmbovița și de aici către asistenții maternali, fie sub formă de instruire, fie direct ca salarizare. Este vorba de bani ce sunt asigurați din fonduri europene, pentru un interval de 10 ani.

Proiectul se numește „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”.

Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și AdopțieANPDCA) a lansat invitația către toate direcțiile pentru protecția copilului de a se alătura în calitate de parteneri, la un proiect noncompetitiv, de formare profesională a asistenților maternali și asigurarea necesarului de resurse umane prin identificarea asistenților maternali activi în rețeaua actuală. Apelul ANPDCA, către direcțiile din țară, s-a concretizat în încheierea Acordului de Parteneriat din data de 01.11.2018.

Consiliul Județean Dâmbovița, autoritatea sub a cărei tutelă își desfășoară activitatea DGASPC Dâmbovița, a votat asocierea instituției în acest proiect național.

Concret: Perioada de implementare a proiectului este de 120 de luni. Valoarea totală a Contractului de Finanțare, la nivel național, este de 2.657.162.612,32 lei (aproximativ 577 milioane de euro) din care AMPOCU acordă o finanțare nerambursabilă în sumă maximă de 2.575.949.904,76 lei. Pentru județul Dâmbovița, la valoarea cheltuielilor eligibile angajate pe perioada proiectului, de 46.281.054,73 lei (aproximativ 10 milioane de euro), corespunde o cofinanțare de 925.628,73 lei (aproximativ 200.000 de euro) – plătită din bugetul CJ Dâmbovița.

În momentul de față, DGASPC Dâmbovița are relații contractuale cu 485 de asistenți maternali profesioniști, ce, dacă proiectul va fi implementat, vor avea asigurată salarizarea pentru aproximativ 10 ani. Fiecare asistent are în grijă unul sau mai mulți copii.

Articolul precedentPlantă rară, aflată pe „lista roșie”, descoperită în Parcul Natural Bucegi
Articolul următorFoto-Video | Sancțiuni și reparații. IPJ Dâmbovița reacționează în cazul „sălii catastrofă”