Nici noul ministru al Transporturilor, Lucian Nicolae Bode, nu a scăpat de interpelare, privind situația unui proiect ce a fost aprobat, prin HG, încă din 2011. Este vorba ce „Varianta Ocolitoare a Găeștiului”, un proiect ce se pare că a fost abandonat de toate Guvernele.

Imagine

Foto- Centru oraș Găești, „sufocat” de traficul greu

Proiectul intitulat „Variantă de Ocolire Găești”, a fost aprobat (indicatori tehnico-economici) prin HG 157/23.02.2011(Guvernul Boc). De atunci însă (aproape 9 ani) statul român pare să fi uitat de acest proiect, prin care traficul ( unori infernal, care a dus și la blocarea circulației), ce tranzitează centrul orașului dâmbovițean Găești, ar fi trebuit deviat, printr-o șoșea de centură ce să ocolească centrul localității.

De-a lungul timpului parlamentarii de Dâmbovița (indiferent de culoare politică) au adresat interpelări tuturor miniștrilor de resort (Ministerul Transportului) dar de fiecare dată ori nu s-a primit un răspuns, ori pur și simplu au fost avansate termene de demarare a lucrărilor ce nu au fost respectate. La momentul actual (decembrie 2019) situația este la fel ca în urmă cu 9 ani.

Imagine

Foto- Lucian Nicolae Bode, ministrul Transporturilor (decembrie 2019)

Intrepelare decembrie 2019

Noul ministru al Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Nicolae Bode, a primit la rândul său ieri (2 decembrie 2019) o interpelare pe marginea acestui subiect, din partea unui parlamentar dâmbovițean ( Oana Vlăducă, PRO România), în care, printre altele se precizează că:

„Este dezarmant ca deputați și senatori ai județului să facă demersuri repetate la Minister și CNAIR, iar răspunsurile să evite în toate formele o rezolvare, indiferent de cei care au condus aceste instituții. Este un blocaj absurd, repetat și in alte situații punctuale, referitoare la infrastructura județului Dâmbovița (DN 7, DN 71).

În tot acest timp, orașul Găești, nod rutier important, intersecție a trei drumuri naționale (DN72 Găeşti-Târgovişte-Ploieşti, DN7 Bucureşti-Piteşti şi DN61 Găeşti-Autostrada A1) se sufocă.

Ca atare, vă întreb și eu, din nou, dle ministru: care este stadiul obiectivului de investiții „Variantă de Ocolire Găești” și cât mai trebuie ca locuitorii acestui oraș să suporte indiferența și disprețul MT/CNAIR?”

Noul ministru al Transporturilor are aceiași culoare politică cu pimarul localității dâmbovițene Găești, în trecut  acest lucru nefiind valabil, așa că se speră ca, măcar din această perspectivă, proiectul măcar să primească un termen fix de demarare.

Articolul precedentPerioadă complicată pentru cumpărători. Articole periculoase și contrafăcute
Articolul următorConferință națională privind scăderea încălzirii globale, la Universitatea „Valahia”, din Târgoviște