Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a ajuns astăzi în Dâmbovița în cadrul periplului național, pe care îl efectuează pentru inspectarea structurilor spitalicești. Constatarea ministrului, după vizitele la spitalele din Găești și Târgoviște, a fost că este nevoie de o finanțare suplimentară a acestor unități, dar nu numai.

Ministrul Sorina Pintea a fost mai întâi la spitalul din Găești unde a declarat că:

”Așa cum am declarat în repetate rânduri, spitalele mici trebuie să fie spitale de suport și ele trebuie să fie dotate astfel încât orice pacient care intră aici să poată fi investigat și, dacă este necesar, să fie deplasat la un spital de rang superior, să aibă deja investigațiile făcute. Aparatele de radiologie, și mă refer nu doar la acestea de aici, ci în general – cele din spitalele mici sunt aparate vechi, din perioada 2001 – 2004, care nu mai corespund standardelor actuale, deci suntem într-un proces de înlocuire a acestora. Dată fiind finanțarea, destul de mare, am venit să văd exact ce se va întâmpla cu acești bani, cum vor fi gestionați, unde vor fi instalate aparatele noi și să vedem ce necesități mai există și cum putem sprijini aceste spitale mici.Valoarea finanțării se ridică la 2.936.000 lei.”

După vizita de la Târgoviște ministrul a spus că finanțările venite de la minister vor fi pentru mai multe unități medicale din Dâmbovița.

 „Anul acesta, bugetul Ministerului Sănătății pentru investiții este unul generos. În acest sens, au fost deja alocate finanțări pentru Spitalul Găești, în valoare de aproximativ 3 milioane lei (dotare cu un aparat digital de radiologie, mamograf, un osteodensiometru) și pentru Spitalul Județean de Urgență Târgoviște (dotare cu computer tomograf, aparat digital de radiologie și reabilitarea Sanatoriului Moroeni).

În plus, pentru Spitalul Orășenesc Găești, ministrul a propus un deviz de cheltuieli, în vederea realizării de reparații la secțiile care necesită reabilitare.

Totodată, Ministerul Sănătății a aprobat solicitările pentru finanțarea spitalului din orașul Pucioasa cu suma de 725.000 lei și a spitalului din municipiul Moreni cu suma de 1.542.000 lei.”

În final, Sorina Pintea a declarat că va reveni în județul Dâmbovița, în toamna acestui an, pentru a reanaliza necesarul de investiții de la nivelul unităților spitalicești.

sursa foto articol– CJ Dambovita

Articolul precedentIndisciplina pietonală, una dintre principalele patru cauze generatoare de evenimente rutiere în Dâmbovița
Articolul următorSorana e în „sferturi” la Nurenberg, după ce a disputat două meciuri în aceiași zi