Doi minori, de 16 și 17 ani, au intrat pe mâinile polițiștilor, după ce au săvârșit infracțiunea de furt calificat. În noaptea de miercuri spre joi, tinerii au furat dintr-un magazin, din comuna Bezdead, 10 cartușe de țigarete și suma de 200 de lei.

Aceștia au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore.

Astăzi, minorii vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pucioasa pentru dispunerea unor măsuri preventive.

„La data de 7 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Pucioasa au fost sesizați prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, de către o femeie cu privire la faptul că s-au sustras bunuri dintr-un magazin.

În urma activităților desfășurate de polițiști, sub coordonarea procurorului de caz, au fost identificate persoanele bănuite de comiterea faptei, respectiv doi tineri, minori, în vârstă de 16 și 17 ani.

Aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, fiind bănuiți că, în noaptea de 6 spre 7 iulie a.c., ar fi pătruns în sediul unei societăți comerciale din localitatea Bezdead, de unde ar fi sustras 10 cartușe de țigarete și 200 de lei.

Pe parcursul zilei de 9 iulie a.c., cei doi tineri vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pucioasa pentru dispunerea unor măsuri preventive.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

 
 

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentAjutorul de 700 de lei acordat luna aceasta nu va afecta dreptul pensionarilor de a beneficia de tratamente compensate
Articolul următorBărbatul care folosea metoda Cash Trapping pentru a fura bani din bancomatele din Prahova și Dâmbovița a fost arestat