Moțiunea de cenzură împotriva cabinetului Dăncilă a primit votul a 238 de parlamentari. În aceste condiții actualul Guvern este demis.

Parlamentarii au votat astăzi (10 octombrie 2019) moțiunea de cenzură împotriva cabinetului Dăncilă. Evenimentul a marcat lumea politică dâmbovițeană, în ultimele săptămâni, practic până și campania electorală pentru alegerile prezidențiale, din noiembrie, trecând în plan secund.

Foto– Moțiune de cenzură (10 octombrie 2019)

În ziua moțiunii au votat 245 de parlamentari, Practic, parlamentarii PSD abținându-se de la vot, în vreme ce Opoziția a votat.

După numărarea voturilor rezultatul a fost următorul:

În favoarea moțiunii au votat 238 de parlamentari

Împotriva moțiunii au fost 4 voturi.

În aceste condiții (erau necesare 233 de voturi, pentru demitere cabinetului DăncilăGuvernul este demis, acesta (miniștrii) urmând a asigura o perioadă de interimat, până la desemnarea , de către președintele Klaus Iohannis, a unui nou premier.

„Coșmarul a încetat”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban (foto), imediat după numărarea voturilor.

Rezultatul era anticipat de politicieni, senatorul dâmbovițean Adrian Țuțuianu anunțând că reprezentanții partidului vor vota moțiunea (2 parlamentari din Dâmbovița). Moțiunea a mai fost votată și de cei doi parlamentari PNL de Dâmbovița și deasemnea de reprezentatul USR Dâmbovița, în Parlamentul României.

Articolul precedentMăsuri speciale la meciul de baschet CSM Târgoviște-Sepsi Sf.Gheorghe
Articolul următorCamere rovinietă. Verifică lista cu zonele unde sunt amplasate