Sorana Cîrstea a fost eliminată în turul doi al turneului de tenis la Madrid. Târgovișteanca a pierdut în trei seturi, în fața jucătoarei franceze Caroline Garcia.

Sorana Cîrstea, turneu Madrid 2019– foto captură www.digisport.ro

Sorana Cîrstea, beneficiară a unui WC (Wild card) pentru tabloul principal al turneului de la Madrid patronat de Ion Țiriac, nu a mai reușit încă o performanță de excepție, în fața unei jucătoare de top, așa cum reușise în runda inaugurală.

În primul tur Sorana Cîrstea( 93 WTA) reușise să treacă de Madison Keys(14 WTA).În cea de-a doua rundă a turneului Cîrstea a înfruntat-o pe Caroline Garcia (22 WTA).

După un prin set câștigat de franțuzoiacă cu un singur break diferență (6-4), în al doilea set Sorana Cîrstea a fost cea care a reușit să se impună și pe fondul unei susțineri puternice venită din partea românilor aflați în tribunele arenei.

Din păcate, în setul decisiv Garcia a început cu un break rapid (2-0), iar Sorana nu a mai reușit să își revină la ritmul din primele două seturi. Scor final:

Caroline Garcia-Sorana Cârstea 6/4, 3/6,6/1

În turul trei (optimi de finală) C.Garcia o va înfrunta pe cehoaica Petra Kvitova, numărul 2 mondial.

Sorana pierduse și singura înfruntare anterioară cu Caroline Garcia, tot în trei seturi, la Toronto, în 2017. În competiția de la Madrid, pe tablou de simplu feminin, se mai află doar o singură româncă, Simona Halep (3 WTA) ce s-a calificat în optimile de finală (turul III) după ce a trecut de Johana Konta (7/5,6/1) în turul al doilea.

Articolul precedentPolițiștii dâmbovițeni- vicecampioni la un turneu internațional de fotbal, desfășurat în Spania
Articolul următorPremiul I și medalie de aur la Olimpiada de Fizică de la Târgoviște pentru un elev din Timișoara