România începe, la Timișoara, campania de calificare la Campionatul European de Baschet feminin, din 2021. Din lotul de 14, selecționat de antrenorul turc al naționalei, Ayhan Avci, fac parte și două dintre componentele echipei CSM Târgoviște.

Începând de duminică seara, naționala feminina a României a intrat in febra primelor meciuri din cadrul FIBA Women’s EuroBasket 2021 Qualifiers, „Acvilele” (după cum sunt denumite echipierele naționalei feminine) urmând să se confrunte, în această săptamână, în cadrul Grupei D, cu selecționatele similare ale Danemarcei si Cehiei (într-o grupă din care mai face parte  si Italia).

Prima partidă va avea loc la Timișoara,în Sala Sporturilor “Constantin Jude”, joi, 14 noiembrie. Din lotul convocat de antrenorul Ayhan Avci, fac parte și două dintre jucătoarele de la CSM Târgoviște. Iată componența lotului României, pentru primele două partide de calificare:

Foto– Gabriela Irimia (stânga) și Alexandra Ghiță (dreapta)

Annemarie Godri-Parau (ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe)
Tunde Kilin (Universitatea Cluj-Napoca)
Alina Podar (CSM Satu Mare)
Carla Popescu (CSM Satu Mare)
Ecaterina Armanu (CSTB Olimpia CSU Brasov)
Romina Filip (CSTB Olimpia CSU Brasov)
Gabriela Irimia (CSM Targoviste)
Gabriela Marginean (Cukurova Basketbol)
Nora Demeter (ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe)
Alexandra Ghita (CSM Targoviste)
Nicolett Orban (ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe)
Elisabeth Pavel (Basket Costa l’Unicef)
Adina Stoiedin (CSM Satu Mare)
Ashley Walker (Passalacqua Basket Ragusa)

Foto– Ancuța Stoenescu

Celor două jucătoare de la Târgoviște (vezi foto articol) ar fi putut fi putut să li se alăture și Ancuța Stoenescu, căpitanul celor de la CSM Târgoviște, dar aceasta s-a retras de la echipa națională, încă din 2018. Ancuța Stoenescu va participa cu naționala de baschet 3×3 a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, unde România a obținut deja calificarea. Din echipa națională de 3×3 mai face parte și Gabriela Irimia, tot o jucătoare de la echipa târgovișteană.

Articolul precedentÎncă o serie de cutremure în zona Vrancea. Cel mai recent în această dimineață.
Articolul următorCod galben de vânt pentru mai multe zone din țară. În Dâmbovița Codul este valabil la munte