Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, o atenționare meteo cod galben de vânt, valabilă în intervalul 12 noiembrie, ora 16.00 – 14 noiembrie, ora 10.00. Și județul Dâmbovița intră sub incidența acestei atenționări.

Potrivit meteorologilor:COD GALBEN

Fenomene vizate: intensificări ale vântului
Interval de valabilitate: 12 noiembrie, ora 16 – 14 noiembrie, ora 10
Zone afectate: zona de munte și sudul Banatului

În intervalul menționat, în zona montană vântul va avea intensificări susținute, cu viteze în general de 80…90 km/h, iar pe creste, în special cele ale Carpaților Meridionali, temporar rafalele vor depăși 100 km/h.

În zonele mai joase de relief din județul Caraș-Severin vor fi perioade în care rafalele vântului vor avea viteze în general de 60…65 km/h.

Deasemnea, specialiștii de la ANM au transmis și o informare de vreme rea pentru intervalul 13-14 noiembrie:

„Din dimineața zilei de miercuri, 13 noiembrie și până în seara de joi, 14 noiembrie în Munții Banatului, în vestul Carpaților Meridionali și în zona deluroasă a Olteniei va ploua și se vor cumula cantități de apă de 25…30 l/mp și izolat peste 40­­ l/mp.”

În județul Dâmbovița, atenționările și codul galben sunt valabile până la ora 18.00 a zilei de 12 noiembrie, doar în zona montană înaltă.

Articolul precedentNaționala feminină de baschet se pregătește de debutul în preliminariile Euro 2021, două târgoviștence fac parte din lot
Articolul următorA vrut să scape de amenda pentru conducere fără permis, prezentând un document falsificat