De curând desemnată ambasador al Republicii Chineze la București, doamna Jiang Yu, a venit la Târgoviște, pentru o întâlnire cu autoritățile locale. Vizita are și scop economic, ambasadorul Jiang Yu declarând că dorește dezvoltarea relațiilor bilaterale la nivel local.

Excelența sa Jiang Yu este la prima vizită în calitate de ambasador al Republicii Chineze în România, în condițiile în care scrisorile de acreditare au fost depuse de Excelența Sa abia ieri (16 aprilie 2019). În 2019 se aniversează 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între România și China.

Municipiul Târgoviște a stabilit relații de colaborare cu orașul chinez Guilin (4,7 milioane locuitori,NE Chinei) în luna august 2018. Protocolul de colaborare, dintre cele două comunități, urmează a fi definitivat în luna octombrie 2019.

FotoJiang Yu, ambasador Republica Populară Chineză la București

Vizita ambasadorului Jiang Yu (foto), la Târgoviște, este parte din obiectivul declarat al noului ambasador al republicii Chineze, acela de a dezvolta relațiile economice între România și China, un accent deosebit punându-se și pe colaborarea turistică dintre cele două părți.

Articolul precedentGrevă la Electroaparataj Târgoviște. Sindicaliștii sunt nemulțumiți de salarii
Articolul următorSute de sancțiuni contravenționale, în doar 24 de ore, date de polițiștii dâmbovițeni