Se numelște Florin Dumitrache și are 39 de ani. Cunoscuții îi spun “Nana Crank”, iar arta nu a fost o pasiune a sa. De meserie este agent imobiliar.

Florin sculptează în ipsos sau lut figurile unor mari sportivi, personaje de filme sau domnitori. Printre materialele cu care lucrează se numără lutul, plastilina, polimeri, ceară sau ipsos.

După modelarea pozitivelor, urmează cea mai grea parte, când aceste matrițe întâlnesc materiale turnate ca: ipsos, ciment, rășină și bronz, din care se obține produsul finit, adevărate opere de artă!

Hagi și Duckadam, sculptați de Nana

Prin „Old Boys” de la Steaua a ajuns să creeze statui reprezentându-i pe Gică Hagi sau Helmut Duckadam.

„Am avut ulterior o comandă la Hagi de un bust, prin niște prieteni. Asta a fost și prima comandă mai serioasă. A fost realizat din ipsos și l-am vopsit ca să pară din bronz. În 2014 i l-am dat și îl are la Clubul Viitorul, din Ovidiu. La lucrarea lui Duckadam am lucrat în jur de 400 de ore. Am lucrat într-o pastă pe care am luat-o din afară. Trebuia să o încălzesc pentru a putea fi modelată. Se numește monster clay. Este ca o ceară. Duckadam are lucrarea la el acasă”, spune artistul.

Cea mai mare lucrare a sculptorului Nana este o statuie care îl reprezintă pe Poseidon. „Am realizat un Poseidon de 3 metri înălțime, o lucrare nefinalizată pentru că era greu de realizat. O ceruse un patron de piscină”, spune el.

Artistul spune acum că vrea să treacă la profesioniști, să își deschidă propriul atelier de sculptură, după ce a câștigat un proiect de 35.000 de euro.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentJandarmii din Galați și Vrancea au alergat pentru Centrul de Recuperare şi Refacere a Militarilor Veterani din Dâmboviţa
Articolul următorTentativă de viol asupra unei femei originare din Nepal, la Găești