Metorologii au emis o nouă atenționare de vreme rea, cu coduri galben și portocaliu, pentru aproape întreaga țară. În Dâmbovița, codul galben, de ploi însemnate, este valabil până în data de 5 iunie.

Cea mai recentă avertizare, venită din partea specialiștilor de la ANM, a intrat în vigoare la ora 10.00 a zilei de 4 iunie 2019. Conform ANM:

Interval de valabilitate: 04 iunie, ora 10 – 06 iunie, ora 23
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate

  Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 04 iunie, ora 10 – 05 iunie, ora 03
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate
Zone afectate: conform textului și hărți

 În cea mai mare parte a țării vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și condiții de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și pe arii restrânse 30…50 l/mp.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 04 iunie, ora 10 – 04 iunie, ora 21
Fenomene vizate: ploi abundente; instabilitate atmosferică accentuată
Zone afectate: conform textului și hărți

În Moldova, precum și în nord-estul Munteniei va ploua abundent și torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat 60…80 l/mp. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Articolul precedentDeclarații surprinzătoare, din lumea artistică târgovișteană: „Eu sunt trist că echipa Chindia Târgoviște a promovat, în liga I”
Articolul următorZiua Eroilor, sărbătorită în Piața Tricolorului. Programul oficial