Guvernul Ludovic Orban a efectuat noi modificări în structura Executivului, în ultima ședință de Guvern din 2019 (30 decembrie 2019). Doi noi secretari de stat au fost numiți în structura Secretariatului General al Guvernului.

Imagine

Sursa foto- facebook, Maria Gabriela Horga

Cei doi secretari de stat sunt Petrică Lucian Rusu și Maria Gabriela Horga(foto). Aceasta din urmă este dâmbovițeancă și este în același timp fiica fostului deputat PNL de Dâmbovița, Vasile Horga.

Maria Gabriela Horga este lector universitar la două universități, „Ovidius”, din Constanța și ASE București. Maria Horga a mai făcut parte din Guvern, în perioada 2012-2013 (Ministerul Economiei),iar apoi a fost angajată la ANAF (2013-2014).

Fiica fostului deputat PNL de Dâmbovița, Vasile Horga, a fost în centru atenției,în mai multe rânduri, fiind acuzată că a obținut diferite demnități, în statul român, exclusiv pe filieră politică. La doar 23 de ani, Maria Gabriela Horga era consiliera lui Daniel Dăianu, la Parlamentul European, iar mai apoi a lui Daniel Chițoiu, în Parlamentul României.

Fostul ministru Daniel Chițoiu este implicat în scandalul momentului, după ce în data de 26 decembrie 2019 a produs un accident pe Dealu Negru (DN 7, județul Argeș) în urma căruia au murit doi oameni.

Maria Gabriela Horga a fost catalogată, în urmă cu câțiva ani, ca unul dintre cei mai tineri români milionari în euro, după ce aceasta a publicat o declarație de avere, la momentul în care lucra la Ministerul Economiei. Afacerile cu statul, prin firme controlate de tatăl acesteia, Vasile Horga (deputat 2012-2016), fiind mai mult decât controversate.

Articolul precedentCutremure importante în Balcani, la final de an. În Bulgaria și România (zona Vrancea) au fost cele mai puternice
Articolul următorDispute interinstituționale, după ce drumurile din zona Padina-Peștera au fost închise circulației. „Măsură excesivă”-spune CJ Dâmbovița