Un accident de circulație soldat doar cu o accidentare ușoară a avut loc la Târgoviște. O femeie de 75 de ani a fost lovită de o mașină, iar șoferul vinovat a părăsit locul accidentului. Reprezentanții poliției avertizează asupra riscurilor la care se supun cei care părăsesc, fără încuviințare, locul accidentului.

La data de 18 iulie a.c., pe raza municipiului Târgoviște a fost înregistrat un accident de circulație, soldat cu vătămarea corporală ușoară a unei persoane.

Imagine cu un caracter ilustrativ

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că un conducător auto de 52 de ani, în timp ce efectua manevra de mers înapoi, a acroșat și accidentat ușor o femeie de 75 de ani, din Iedera, care traversa strada în mod regulamentar.

După producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit locul faptei fără încuviinţarea poliţiştilor.

Pe numele celui în cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” şi „părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie”.

Vă informăm că, în perioada ianuarie-iunie a.c., neacordarea priorității de trecere vehiculelor și pietonilor angajați regulamentar în traversarea drumului public a constituit una dintre principalele cauze generatoare de accidente de circulație.

Astfel, în perioada de referință, ca urmare a nerespectării acestor reguli s-au înregistrat 45 de accidente rutiere, dintre care 8 au fost grave.”

Sursa -IPJ Dâmbovița

Imagine cu un caracter ilustrativ

„În conformitate cu prevederile legale în vigoare, se interzice efectuarea manevrei de mers înapoi în următoarele situații: 

– în locurile în care este interzisă întoarcerea vehiculelor, cu excepția drumurilor cu sens unic;

– pe o distanţă mai mare de 50 m;

– la ieşirea de pe proprietăţi alăturate drumurilor publice.

În locurile în care mersul înapoi este permis dar vizibilitatea în spate este împiedicată, vehiculul poate fi manevrat înapoi numai atunci când conducătorul acestuia este dirijat de cel puţin o persoană aflată în afara vehiculului.

Mersul înapoi cu autovehiculul trebuie semnalizat cu lumina sau luminile speciale din dotare. Se recomandă dotarea autovehiculelor şi cu dispozitive sonore pentru semnalizarea acestei manevre.”

Se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Dâmbovița.

Articolul precedentÎnlocuire la vârf, plus amenințări, în PSD Dâmbovița
Articolul următorFoto| Atmosferă incredibilă la Chindia-Viitorul, în tribune. Au fost inclusiv manifestări politice