O româncă podolog, stabilită în Germania, le-a vindecat picioarele bătrânilor din Găești, n mod gratuit, în puținele sale zile de concediu. Gabriela Matei, 32 de ani, specializată în domeniul podologiei, a făcut voluntariat în căminele de bătrâni și le-a vindecat unghiile de la picioare și bătăturile din tălpi bătrânilor.
Podologul este persoana specializată în diagnosticarea și rezolvarea orcarei afecțiuni a picioarelor. Podologia, care este o ramură a ortopediei, se ocupă cu îngrijirea picioarelor şi a unghiilor bolnave şi încarnate şi este o meserie extrem de căutată în afara țării.
Gabriela a plecat în Germania în 2007 și a urmat o școală de 3 ani pentru a învăţa cum să aplice o serie de tehnici de tăiere a unghiilor cu probleme şi de oblojire a bătăturilor. Acum are propriul cabinet în oraşul Rietberg.
În septembrie are de gând să vină din nou în țară și să îi trateze pe oamenii din Pătroaia, la dispensarul din sat. Astfel de probleme sunt des întâlnite. Se presupune că una din trei persoane au probleme cu unghiile, spune Gabriela.
În Germania o ședință de tratament, de 45 de minute, costă 30 de euro.
Pentru a-i ajuta mai mult pe pacienții săi, găeșteanca a urmat și un curs de nutriție. Astfel, pacienții primesc și ponturi de nutriție.
Gabriela a găsit un sprijin și în Asociația de Podiatrie, care i-a pus la dispoziție aparatura.
 
   
Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK 
Articolul precedentChindia încheie perioada de pregătire cu o remiză albă, cu FC Argeș
Articolul următorElevii din Târgoviște vor putea face orele de educație fizică la Complexul Turistic de Natație