O parte din muzeele dâmbovițene au fost deja redeschișe pentru accesul publicului. Vizitarea acestora se poate face numai dacă se respectă reguli foarte stricte, de prevenție a răspândirii coronavirusului. Vizitatorii vor fi obligați să poarte mască și desemenea se va proceda la termoscanarea vizitatorilor. În data de 1 iunie accesul va fi gratuit pentru copii.

Ansamblul Monumental „Curtea Domnească” (CNMCD), Peştera Ialomiţei şi Ansamblul Brâncovenesc Potlogi sunt muzeele dâmbovițene redeschise pentru public,începând din data de 26 mai.

La intrarea în muzeu se va efectua un triaj și nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree); purtarea de măşti care să acopere nasul şi gura este obligatorie atât pentru vizitatori, cât şi pentru personalul muzeului; un reprezentant al muzeului va verifica temperatura vizitatorilor; se vor utiliza covoare cu dezinfectant pentru încălțăminte, aflate la intrarea în muzeu; vizitatorii își vor steriliza mâinile cu dezinfectat pe bază de alcool, care va fi pus la dispoziție la intrarea în muzeu.

 De asemenea, vizitatorii nu pot forma grupuri mai mari de 3 persoane, cu excepţia familiilor care au doi sau mai mulţi copii. Accesul grupurilor (maximum 3 persoane) se face la intervale de 5 minute și se va păstra distanțarea fizică de minimum 2 m.

 În cazul în care numărul persoanelor din muzeu depăşeşte 50% din capacitatea acestuia, curtea de onoare a muzeului va servi drept spaţiu de aşteptare pentru vizitatori.

Persoanelor care refuză conformarea față de aceste măsuri nu li se va permite accesul în muzeu.

 Vizita va fi limitată la o durată de cel mult o oră, iar în spațiul expozițional nu se pot afla în același timp mai mult de 50 de persoane. Accesul de noi vizitatori va fi permis gradual, pe măsură ce persoanele care au vizitat expoziția părăsesc muzeul.

Sunt câteva dintre regulile ce vor trebui respectate de vizitatori, după cum a transmis Consiliul Județean Dâmbovița.

Începând cu data de 1 iunie 2020, își vor relua programul cu publicul și celelalte muzee aflate în administrarea Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște.

De asemenea, tot pe 1 iunie 2020, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, cei mici se vor putea bucura de intrare gratuită la muzeele dâmbovițene.

Sursa foto articol-CJ Dâmbovița

Articolul precedentKlaus Iohannis: ”Responsabilitatea va face posibilă ridicarea mai rapidă a RESTRICȚIILOR”
Articolul următorPrins de polițiști, pe DN 71, cu peste 4 tone de aluminiu în mașină, pentru care nu avea documente