Pentru perioadele cu temperaturi caniculare, I.T.M. Dâmbovița anunță angajatorii asupra obligativității asigurării condițiilor optime atât pentru menținerea stării de sănătate a salariaților cât și pentru ameliorarea condițiilor de lucru.
„Pentru temperaturi ce depășesc +37 C, O.U.G. nr. 99/2000, privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă, prevede asigurarea apei minerale, între 2-4 litri/persoana, asigurarea echipamentului individual de protecție adecvat, asigurarea de dușuri, reducerea intensității și ritmului activitaților fizice, alternarea efortului fizic cu cel static, alternarea perioadele de lucru cu cele de repaus la locuri umbrite, asigurarea ventilației la locurile de munca”, a precizat șeful ITM Dâmbovița, Marius Lixandru.
Asigurarea examenului medical la angajare şi a controlului medical periodic cad în sarcina anagajatorului, precum și asigurarea primului ajutor şi a transportului la cea mai apropiată unitate sanitară a persoanelor afectate, precum și trecerea, după posibilităţi, în alte locuri de muncă sau reducerea programului de muncă pentru persoanele cu afecţiuni, care au contraindicații privind muncă la temperaturi caniculare.
Neasigurarea măsurilor constituie contravenții și se sancționează cu amendă de la 1.500 lei la 2.500 lei.
„Menționăm faptul că, la telefonul de urgență 0747 773 465 se pot face sesizări referitoare la angajatorii care nu aplică aceste măsuri în condiții de temperaturi caniculare”, mai spune Lixandru.
Articolul precedentRiscă până la cinci ani de pușcărie, după ce au fost prinși conducând fără permis
Articolul următorCe l-a împins pe bărbatul din Malu cu Flori să își ia viața: „cred că intenționat a așteptat să plec de acasă.”