Cam mai ridicată temperatură din 2019, în Dâmbovița, a fost înregistrată astăzi, 2 iulie. Temperatura a ajuns la valoare de 34 de grade Celsius la umbră, dar temperatura resimțită a fost de 38 de grade Celsius, în jurul orei 14.00.

Conform meteorologilor de la ANM:

„Marți, 02 iulie, vremea va fi caniculară și disconfortul termic accentuat în cea mai mare parte a țării, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar în zonele de câmpie și podiș se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35…37 de grade.
Miercuri, 03 iulie, manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată se vor semnala după-amiaza și noaptea, la început în nord-est și în centru, precum și în zonele montane și submontane, apoi cu precădere în sud și sud-est.
În regiunile sudice, în după-amiaza zilei de miercuri, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat.”

În Dâmbovița la ora 14.00 se înregistrau 34 de grade celsius iar temperatura resimțită era de 38 de grade Celsius.Disconfort termic, pragul critic ITU de 80 de unități a fost depășit, indicele ITU ajungând la valoarea de  83 de unități.

Pentru județul Dâmbovița este anunțată o scădere a temperaturii pentru ziua de 3 iulie, până la valori maxime de 31 de grade celsius. Deasemenea sunt anunțate și averse însoțite  furtuni cu fulgere.

Articolul precedentBărbat tâlhărit în plină stradă de 2.200 de lei. Agresorul a fost reținut de Poliție
Articolul următorEliminare prematură, de la Wimbledon, pentru Sorana Cîrstea