Instanţa Curţii de Apel Ploieşti a amânat luarea unei decizii, în cazul omului de afaceri sirian Omar Hayssam, pentru data de 20 mai 2019.

Hayssam a făcut cerere de amânare a executării pedepsei cu închisoare pe motive medicale încă din data de 10 noiembrie 2017. Cererea s-a judecat în primă instanţă la Tribunalul Dâmboviţa care a decis, după mai multe amânari, în octombrie anul trecut să respingă solicitarea omului de afaceri.

Sirianul a contestat însă decizia la Curtea de Apel Ploieşti. Acesta a fost audiat de judecătorii ploieşteni la termenul din martie 2019.

Omar Hayssam este încarcerat la Penitenciarul de maximă siguranţă Mărgineni, judeţul Dâmboviţa. Acesta a fost condamnat de instanţele din România în mai multe dosare, astfe că are de ispăşit 20 de ani de închisoare.

Hayssam a fost găsit vinovat în cauze celebre pentru răpirea jurnaliştilor români în Irak, în dosarul „Volvo Truck” şi în dosarul „Foresta Nehoiu”. Totodată, Hayssam a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti în dosarul „Manhattan”, în care a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârşirea unor infracţiuni economice.

În 2006 omul de afaceri sirian a fugit din România, fiind adus înapoi în ţară în anul 2013, pentru a-şi ispăşi pedeapsa cu închisoarea.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentȘantierul magistralei de gaze BRUA, care ar trebui să treacă și prin Dâmbovița, blocat de descoperiri arheologice
Articolul următorJandarmii, în mijlocul cetățenilor în zile de sărbătoare