Lucrările la magistrala ce va alimenta Bulgaria, România, Ungaria şi Austria cu gaze din Marea Neagră riscă să se blocheze în Gorj. Pe traseul conductei BRUA, un proiect cu o valoare totală de 479 milioane de euro, se află situri arheologice.

Magistrala de gaze traversează localitatea Bălănești pe o distanță de 10 kilometri. În această zonă, este deja un blocaj. Au fost descoperite situri arheologice despre existența cărora nu știau specialiștii. Așa că săpăturile au fost întrerupte pentru moment, potrivit Digi24.ro

Magistala va străbate arii protejate Natura 2000 în patru judeţe dintre cele zece prin care trece (Giurgiu – Teleorman – Dâmboviţa – Argeş – Olt – Vâlcea – Gorj – Hunedoara – Caraş-Severin – Timiş).

În Gorj, conducta BRUA va traversa 5.500 de proprietăți.

Lucrările erau programate să înceapă de la 1 iulie, anul trecut, dar abia în această primăvară s-au deschis primele șantiere.

BRUA va străbate teritoriul României pe o distanță de 528 de kilometri, iar valoarea proiectului este de circa 480 de milioane de euro.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentFestivalul Internaţional „George Enescu” – Concerte, în 11 oraşe din ţară, printre care și Târgoviște
Articolul următorOmar Hayssam va mai sta în închisoare până cel puțin pe 20 mai