În orașul stațiune Pucioasa, din Dâmbovița, s-a deschis cel mai mare patinoar artificial din județ. Investiția este un parteneriat public-privat și se desfășoară pe o suprafață de aproximativ 500 mp, în parcul central al orașului.

Patinoarul de la Pucioasa este abia a doua realizare de acest tip din județul Dâmbovița. Prima investiție, într-un patinoar, a fost făcută la Târgoviște, în anul 2011(foto 1), structura, de mici dimensiuni însă, fiind, până în 2018, singurul patinoar artificial din județul Dâmbovița.

Foto 1

Investiția de la Pucioasa reprezintă un parteneriat public-privat, în care, deocamdată, sarcinile sunt asumate mai mult de administrația locală. Asta pentru că primăria locală asigură în acest parteneriat terenul (amplasat în parcul central al orașului) cât și plata utilităților, în special a energiei electrice. Partenerul privat și-a asumat doar realizarea patinoarului.

Legea parteneriatului public-privat a fost schimbată în 2018 de Guvern, prin ordonanță de urgență.Între modificările aduse legii se numără:

  1. durata lungă de desfașurare a PPP-ului este acum calificată, în mod expres, ca fiind o durată de peste 5 ani;

2. se va constitui un Fond special de finanțare a contractelor de parteneriat public-privat in termen de 1 an de la intrarea in vigoare a O.U.G. nr. 27/2018 (adică până la data de 18 mai 2019).

Primăria Pucioasa are în proiect finanțarea, din fonduri europene, a unei zone de agrement în oraș, zonă unde este prevăzută și realizarea unui patinoar artificial. Rămâne de văzut ce se va întâmpla, dacă proiectul va fi finalizat, care va fi soluția aleasă de administrația locală, pentru funcționarea a două patinoare în oraș. Ambele cu același „patron”, Primăria Pucioasa.

Sursa fotofacebook, Primăria Pucioasa

Articolul precedentAvalanşă mortală în Bucegi. Grup de turiști suprins de o avalanșă. O persoană a murit
Articolul următorSorana Cîrstea renunță la echipa României de tenis