Munții Bucegi sunt desprinși parcă din povești, astăzi, 14 octombrie, după o ninsoare timpurie. Peisaje mirifice pot fi observate la tot pasul în Bucegii dâmbovițeni.

Brazii pudrați cu zăpadă și stratul subțire de omăt depus fac ca Munții Bucegi să fi o zonă turistică de basm în această perioadă de toamnă. Meteorologii au anunțat că în aceste zile vor predomina ninsorile la altitudini de peste 1700 de metri.

Astfel, în  intervalul 14 octombrie, ora 13.00 -16 octombrie, ora  14.00, în Oltenia, Muntenia, local în sudul Banatului și în Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură va ploua pe arii extinse va ploua pe arii extinse și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 25 – 35 de litri pe metrul pătrat și pe arii restrânse 35 – 40 de litri pe metrul pătrat.

De asemenea, în  regiunile sudice temporar vântul se va intensifica, cu viteze de 45 – 55 de  kilometri la oră.

Totodată, în  a doua parte a zilei de joi (14 octombrie) și în noaptea de joi spre vineri (14/15 octombrie) în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, la altitudini mai mari de 1700 m vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentPeisaje de iarnă în Bucegii din Dâmbovița, în plină toamnă
Articolul următorCod portocaliu de ploi abundente în București, Dâmbovița, Ilfov și sudul țării