Pompierii din cadrul ISU Dâmbovița au avut o săptămână agitată, ca și precedenta, în special din cauza incendiilor de vegetație, 64, în decurs de o săptămână, pe raza județului Dâmbovița. Totuși ,programul ar fi putut fi ceva mai relaxat, dacă nu ar fi existat solicitări de intervenție mai puțin obișnuite.

Conform unei comunicări publice:

„În săptămâna 22 – 28 octombrie 2018, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al Judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 107 evenimente: 15 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, etc.), 64 incendii de  vegetaţie, 14 acţiuni pentru asigurare zonă, 6 acţiuni pentru asistenţă persoane, 1 misiune pirotehnică şi 7 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (salvare animale, degajare de persoane, înlăturare elemente de construcţie și deblocare de ușă).Echipajele SMURD din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit în această perioadă la 158 cazuri medicale.”

Comunicat ISU Dâmbovița

Cazurile de solicitări pentru „salvare animale” sau, mai ales, „deblocare de ușă” nu reprezintă o noutate, totuși, în condițiile unui program aglomerat (cum a fost cazul săptămânii trecute, în care și dâmbovițenii au simțit din plin cutremurul de 5,8 grade Richter, produs în județul Buzău, solicitările și eventuala blocare a echipajelor de intervenție, pentru probleme minore, pot constitui chiar diferența viață și moarte.

Articolul precedentCSM Târgoviște, școală de boxeri de top. După Cătălin Cristea, un alt sportiv „rupe gura târgului”
Articolul următorȘapte porcine transportate fără documente au fost sacrificate de DSV Dâmbovița. Șoferul transportului amendat