Pesta porcină africană a fost confirmată în cazul porcului mistreț găsit mort, pe un câmp, de pe raza localității Butimanu, din Dâmbovița. A fost convocată de urgență o ședință a centrului local pentru combaterea bolilor.

DSVSA Dâmbovița a confirmat că probele, trimise la București, pentru analiză, la Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală, au ieșit pozitive, în ceea ce privește infestarea cu virusul pestei porcine africane la porcul mistreț găsit mort la Butimanu.

(amănunte aici. www.realitateadedambovita.net)

În informarea oficială (vezi foto) DSVSA Dâmbovița amitește că în data de 02 februarie 2019 a fost convocat, la nivelul județului Dâmbovița,Centrul Local pentru Combaterea Bolilor (CLCB),organism ce va stabili planul de măsuri precum și stabilirea zonelor de restricție, în acest caz.

Reamintim că acesta este al treilea focar de pestă porcină africană, confirmat în Dâmbovița, în ultimele luni. Pentru prima dată focarul este stabilit după ce au fost analizate probe de la un porc mistreț, în precedentele cazuri (amănunte aici) fiind vorba de cazuri depistate la porcii domestici.

Articolul precedentFOTO| Incendiu la Brezoaele. Intervenția pompierilor a salvat locuința
Articolul următorDJ 714, la mila … „avalanșelor”. LDP nu mai intervine pe acel sector din cauza pericolelor la care sunt expuși muncitorii