La data de 21 noiembrie 2022, polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu cei ai Direcției de Ordine Publică, Direcției de Investigare a Criminalității Economice, Direcției de Poliție Transporturi, Direcției Rutiere și Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității, au declanșat acţiunea naţională „FOC DE ARTIFICII 2022-2023”.

Scopul acestei acțiuni este creșterea siguranței cetățeanului, prin activităţile de prevenire, identificare şi combatere a evenimentelor negative, generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă 2022/2023.

Pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite şi verificarea tuturor aspectelor prevăzute şi sancţionate de legislaţia incidentă în acest domeniu, structurile operative de poliție cooperează nemijlocit cu specialişti din cadrul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale – inspectoratele teritoriale de muncă și Ministerul Finanţelor Publice – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Acţiunile au în vedere modul în care sunt respectate prevederile legislaţiei în vigoare, de către societăţile comerciale autorizate, care desfăşoară operaţiuni cu articole pirotehnice, precum şi identificarea persoanelor fizice și juridice neautorizate, care comercializează ambulant articole pirotehnice, în vederea sancţionării acestora conform prevederilor legale.

Astfel, în perioada 21 noiembrie – 8 decembrie 2022, au fost efectuate 630 de controale în complexe, pieţe şi alte obiective și 49 de percheziții.

De asemenea, au fost controlate 293 de persoane fizice şi juridice autorizate, iar 218 persoane fizice și juridice neautorizate au fost identificate.

Totodată, au fost constatate 201 infracțiuni, care sunt cercetate în 165 de dosare penale, de comiterea cărora sunt bănuite 201 persoane.

Au fost aplicate 54 de contravenții, în valoare de 70.000 de lei și indisponibilizate, în vederea confiscării, 30.790 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile F1, F2, F3, F4 și P1, în valoare de  2.282.594 de lei.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentDebitul Dunării va fi în creştere. Sunt prognozate precipitații
Articolul următorGăeşti. Pachete cu produse alimentare pentru persoanele nevoiaşe