O razie a polițiștilor dâmbovițeni, pe linia verificării transportatorilor de marfă și persoane, s-a lăsat cu un record de sancțiuni aplicate. 439 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 157.260 de lei și șase autovehicule imobilizate, pentru transport ilegal, este bilanțului unei singure zile, 23 iulie 2019.

La data de 23 iulie a.c., în intervalul orar 05.00-11.00, polițiștii de la rutieră (IPJ Dâmbovița) au organizat o razie pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și de marfă.

FotoOperațiunea Truck and Bus

În urma activităților din teren, polițiștii au constatat 2 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice și au aplicat

439 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 157.260 de lei.

Dintre acestea, 114 au fost pentru neportul centurii de siguranță, 21 pentru defecțiuni tehnice  și 23 pentru neasigurare la schimbarea direcției de mers.

De asemenea, 25 de sancțiuni au fost aplicate conducători auto pentru încălcarea prevederilor H.G. 69/2012 privind transporturile rutiere și 10 pentru nerespectarea legislației privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora.

În 6 cazuri în care transportul se desfăşura în mod ilegal, poliţiştii au dispus imobilizarea vehiculelor respective.

Totodată, polițiștii au reținut 6 permise de conducere, au retras 16 certificate de înmatriculare și 12 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Unul dintre aceste cazuri a fost înregistrat la Tărtășești, unde polițiștii rutieri au oprit pe DN 7, pe raza localității , un operator de transport care efectua transport de persoane prin servicii regulat-speciale, fără a deține licență de traseu.

Astfel, polițiștii au dispus suspendarea dreptului de utilizare a autobuzului pentru 6 luni prin retragerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare.

Articolul precedentViorel Moldovan nu pleacă la Dinamo. Anunț oficial al clubului Chindia Târgoviște
Articolul următorAngajați mai mulți, câștiguri salariale mai mici, în Dâmbovița, în luna mai