Ploile abundente căzute în ultimele ore au făcut ravagii și în Dâmbovița. Zeci de gopodării din zona de sud a județului sunt inundate. Multe animale domestice au murit înecate, spun oamenii, iar situatia este complicată la Ciocănești, Crevedia sau Cornești.

Update

Sunt n continuare probleme la Ciocnești, comuna dâmbovițeana cel mia afectată de ploile torențiale căzute în ultimele ore. Pompierii încearcă să evacueze apa din mai multe gospodării ce au fost inundate.

(video-sursa ISU Dâmbovița)

Știre inițială

În urma manifestărilor fenomenelor meteo Cod Portocaliu de precipitații, începând cu ora 6.00, a zilei de 17 iunie, cei de la ISU Dâmbovița au fost solicitati să intervină în mai multe localitați din sudul județului Dâmbovița (zone joase de relief), pentru evacuarea apei.

Foto-Ciocănești (17.06.2020)

Cea mai afectată se pare ca este comuna Ciocănești. În satul Ciocănești 5 case și 15 gospodării, la Vizurești-1 casă și 5 gospodării iar la Crețu- 2 case și o gospodărie, au nevoie de ajutorul pompierilor pentru evacuarea apei.

Deasemnea,în comuna Cornești, satul Iazu 1 gospodărie este sub ape, iar la Crevedia 1 garaj, 1 gospodărie si demisolul unui bloc se află sub ape, conform informatiilor furnizate de ISU Dâmbovița.

În teren, la momentul actual, se află 28 de pompieri, de la ISU Dâmbovița, cu 7 autospeciale și 7 motopompe ce ajută la îndepărtarea apei.

În comuna Ciocănesti situația este cea mai ciomplicată (foto) aici nivelul mare al apei ce a inundat gospodariile oamenilor ducând și la decesul, prin înec, al mai multor animale domestice.

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 3. Prosop marca MARICA ™
Articolul următorVești proaste de la meteorologi. Coduri portocalii și galbene, de furtună și precipitații, până în 20 iunie. Sunt posibile inundații