Vin, în continuare, vești proaste de le meteorologi. Avertizările de tip cod galben sau portocaliu, de furtuni si precipitații abundente, au fost prelungite. Până în data de 20 iunie întreagă țară este sub avertizare meteorologică.

Imagine

Conform celui mai recent anunț al celor de la ANM:

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 17 iunie, ora 12:00 – 17 iunie, ora 23:00
Fenomene vizate: cantități de apă însemnate
Zone afectate: conform textului și hărți

 În după-amiaza zilei de miercuri (17 iunie) și la începutul nopții de miercuri spre joi (17/18 iunie), în Crișana, Maramureș, Transilvania, Banat și local în Oltenia, Muntenia și Moldova vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi intensificări ale vântului, grindină și descărcări electrice.

Ulterior,începând din dimineța zilei de joi, 18 iunie, întrega țară intră sub incidența unui cod galben de precipitații și furtuni.

Imagine

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 18 iunie, ora 10:00 – 20 iunie, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuatăZone afectate: conform textului și hărții;

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Notă: Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii.

Precizează cei de la ANM. Sunt posibile, în continuare, inundații, în cea mai mare parte a țării, în următoarele zile.

Articolul precedentUpdate -Video| Ploile abundente au făcut ravagii și în Dâmbovița. Inundații la Ciocănești, Crevedia și Cornești
Articolul următorVești bune. Ungaria a eliminat restricțiile pentru românii care voiau să ajungă în vestul continentului. Cozile din vamă devin amintire