În urma unei acțiuni organizate de către efectivele Serviciului Rutier, au fost aplicate 673 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 211.904 lei. Totodată, au fost reținute 23 permise de conducere, dintre care 10 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

„La data de 15 mai, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Dâmbovița, au acționat pe raza județului pentru verificarea respectării regulilor de circulație de către participanții la trafic și pentru prevenirea accidentelor rutiere. În cadrul acțiunii, polițiștii au constatat 3 infracțiuni la regimul rutier și au aplicat 673 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 211.904 lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmbovița.

Din totalul amenzilor, 189 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 234 pentru neportul centurii de siguranță, 35 pentru utilizarea telefonului mobil fără a avea activ dispozitivul „handsfree”.

Alte 23 de sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea normelor rutiere de către bicicliști și 13 pentru indisciplina pietonală.

„Totodată, 17 conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru încălcarea prevederilor H.G 69/2012 privind exercitarea ocupaţiei de operator de transport rutier, 8 pentru lipsa rovinietei și 17 pentru nerespectarea O.G. 37/2007 privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora. Ca măsură complementară, poliţiştii au retras 9 certificate de înmatriculare, 9 seturi plăcuțe de înmatriculare și a fost dispusă măsura suspendării dreptului de utilizare a 2 autovehicule. De asemenea, au fost reținute 23 de permise de conducere, dintre care 10 pentru viteză excesivă, 9 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și unul pentru șofat sub influența băuturilor alcoolice”, mai arată poliițiștii.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentActivități ale polițiștilor pentru prevenirea consumului de droguri în liceele din Târgoviște
Articolul următorCând și unde organizează PSD ultimul miting de campanie electorală. Târgoviștea va fi blocată