A fost din nou scandal astăzi, 11 februarie, la Bălteni, comuna Conțești, din Dâmbovița. Importante forțe de poliție si ale jandarmeriei au asigurat paza si protecția angajaților societății de distribuție a curentului electric, ce au venit  să îi debranșeze pe cei care s-au rebrașat ilegal la rețeaua de curent.

Imagine

Intervenție Balteni-6 decembrie 2019

În această dimineață, 11 februarie 2020, polițistii și jandarmii, au descins în localitatea Bălteni, pentru a asigura protecția celor de la societetea de distributie a curentului electric ce au venit să îi debranșeze pe cei conectați ilegal la rețeaua de curent. Așa cum au promis, și la precedentele debranșări, din decembrie 2019 și 27 ianuarie 2020, localnicii nu au fost deloc intimidați de forțele de ordine și s-au rebranșat la rețeau de curent, imediat ce au angajății Electrica au plecat.

La acțiunea din 11 februarie nu există, deocamdată, un bilanț al celor debranșati și sancționați.

Confrom legii energiei electrice și a gazelor naturale nr. 123/2012,  deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalațiilor energetice constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

De asemenea, executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Totodată, art. 228 din Codul Penal, prevede că luarea unui bun mobil din posesia sau detenția altuia, fără consimțământul acestuia, în scopul de a și-l însuși pe nedrept, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Se consideră bunuri mobile și înscrisurile, energia electrică, precum și orice alt fel de energie care are valoare economică.

Pe cei din Bălteni, Dâmbovița se pare că nu îî sperie însă deloc acest lucru.

Articolul precedentChindia Târgoviște a transferat un fundaș dâmbovițean, de la Dinamo. Laurențiu Corbu are o cotă de transfer de 4000.000 de euro
Articolul următorFlorin Prunea reacționează după plecarea lui Corbu la Chindia. Vezi ce l-a deranjat pe președintele lui Dinamo