Ionița Paula Bianca, elevă în clasa a XII-a, din Târgoviște, reprezenta în această perioadă România la cel mai important eveniment global dedicat sportivilor cu dizabilități intelectuale – Jocurile Mondiale Special Olympics de la Abu Dhabi, care are loc în perioada 8-22 martie.

La acest eveniment vor participa 35 de sportivi și opt antrenori din România.

Ionița Paula Bianca va reprezenta România cu echipa de bocce, care are patru componenți, toți din Târgoviște.

„Eu am o dizabilitate fizică. M-am născut cu tetrapareză spastică. Momentan sunt bine, doar că am rămas cu o scolioză destul de gravă și în cei 19 ani am căpătat vreo șase operații. Eu am intrat în această organizație cu înotul. Am practicat timp de 7 ani înotul pentru recuperarea mea, nu de performanță. Am o mobilitate mai redusă. Boala mea mi-a afectat centrii locomotori. Este o boală din naștere, nu m avut vreun accident sau ceva de genul. Mai am o surioară mai mică, de 8 ani”, spune Bianca, elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic Petru Cercel.

Chiar dacă boala sa este una imprevizibilă, fata spune că vrea să devină chinetoterapeut.

„Este puțin mai complicat, dar nu imposibil. Boala mea este foarte imprevizibilă. Dacă nu o țin sub control, dacă nu fac chinetoterapie, nu iau pastilele necesare, poate avansa în rău, dar dacă mă mențin pe un traseu bun, stagnează. Asta ar trebui să fac toată viața. Trebuie să recunosc că în acest an am fost atât de ocupată cu BAC-ul, cu toate antrenamentele pentru mondiale, încât am lăsat-o mai moale”, spune ea.

Pentru această competiție Bianca se pregătește săptămânal la terenul de bocce amenajat în micro 6, Corpul S al Universității Valahia. Spune că în mediul școlar de unde provine a fost acceptată fără probleme însă mai întâmpină ficicultăți în lumea reală.

Articolul precedentAutomecanica din Moreni ar trebui să producă transportoare blindate, dar le repară pe cele stricate
Articolul următorANAF va înceta publicarea restanțelor fiscale ale persoanelor fizice