Furnizorii de Servicii Sociale către cele 14 așezăminte cunoscute sub numele generic de cămine de bătrâni, din Dâmbovița, vor fi verificați daca respectă normele de igienă si biosecuritate. Măsura a fost anunțată de Prefectura Dâmbovița, ce transmite că este îngrijorată de soarta celor 480 de bătrâni ce se află în aceste așezăminte, deoarece reprezintă categoria cea mai expusa efectelor COVID 19.

Imagine cu un caracter ilustrativ

Prin intermediul unui comunicat de presă Prefectura Dâmbovița a transmis că:

„Întrucât persoanele vârstnice instituționalizate reprezintă categoria cea mai vulnerabilă în fața efectelor pandemiei COVID-19, Institituția Prefectului –județul Dâmbovița a solicitat Inspecției Sociale din cadrul Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Dâmbovița să intensifice atât monitorizarea cât și evaluarea celor 13 furnizori de servicii sociale ce gestionează 14 așezăminte de tipul centrelor rezidențiale pentru persoane vârstnice.

De asemenea, s-a solicitat Agenției județene să urmărească îndeaproape activitatea acestor furnizori de servicii sociale și să se asigure că sunt respectate cu strictețe toate normele de igienă și biosecuritate, astfel încât sănătatea și viața celor 480 de persoane aflate în aceste centre să nu fie puse în pericol.”

Articolul precedentCoronavirus România-5202 cazuri (441 de cazuri noi). Doar un singur caz nou în Dâmbovița (total 28)
Articolul următorMinistrul Muncii, ANUNȚUL despre bugetarii care intră în șomaj tehnic