Administrația locală din Titu, un micuț oraș din Dâmbovița, a ales o variantă inedită pentru a marca Centenarul Marii Uniri de la 1918. Timp de o lună de zile, sediul primăriei va fi iluminat în culorile tricolorului.

Titu este un oraș cu nici măcar 10.000 de locuitori (conform recensământului din 2011). Dealtfel orașul nu exista la momentul 1 decembrie 1918. Comuna Titu avea, în 1925, doar puțin peste 3000 de locuitori, având în componență șapte sate. Comuna a devenit oraș abia în 1968. Totuși, administrația locală a decis că momentul 1 Decembrie 2018 nu trebuie să treacă neobservat, prin micuța localitate dâmbovițeană ce are în jur de 9.800 de locuitori cu tot cu cele cinci sate ce îi sunt arondate (Fusea, Hagioaica,Mereni,Plopu și Sălcuța).

Și cum marșul organizat în localitate, de ziua națională, nu era suficient pentru a marca Centenarul, administrația locală a decis ca:

„Primăria Orașului Titu în prag de mare sărbătoare a Centenarului României, va fi iluminată arhitectural în perioada 1 Decembrie 2018 – 1 Ianuarie 2019 in culorile Drapelului Național (albastru, galben, roșu) – simbolul entității și credinței noastre naționale.”

Iluminarea arhitecturală a pornit totuși ceva mai devreme, astfel că „noua” Primărie din Titu poate fi admirată chiar din seara zilei de 30 noiembrie 2018.

Articolul precedentGhinion total. S-a rătăcit,a rămas fără carburant la mașină și fără baterie la telefon.Noroc cu polițiștii
Articolul următorÎPS Nifon: în județul nostru există încă dezbinare și neunire