Primăria dâmbovițeană Runcu a fost sanționată de Garda de Mediu, pentru ceea ce a fost denumit ca un „dezastru ecologic”. Zona „Vârful la In” unde a fost organizată sărbătoarea tradițională „Răvășitul oilor” nu a fost ecologizată de autoritățile locale, după manifestarea din 21-22 septembrie 2019, iar în urma unei sesizări comisarii s-au deplasat în zonă. Au găsit un dezastru.

Foto-Răvășitul oilor Runcu

Sărbătoarea tradițională a comunității din Runcu, „Răvășitul oilor” a strâns, și în 2019, mii, dacă nu zeci de mii, de participanți în zona „Vârful la In”.

Foto– Runcu, județul Dâmbovița (29 septembrie 2019), la o săptâmână după „Răvășitul Oilor”

Sursa foto-  facebook, Remus Manea

Organizatorii au uitat însă să ecologizeze zona iar aceasta a devenit un adevărat focar de infecție, lucru constatat și de comisarii Gărzii de Mediu, ce au fost sesizați de un cetățean. Pentru că lucrurile deveniseră publice, probabil, au fost nevoiți să intervină. Comisarii au constatat că pe o suprafață de 1,5 ha erau împrăștiate deșeuri reciclabile și la o săptămână după eveniment, explicația autorităților locale fiind că s-a lucrat cu doar 5 oameni, ce nu au avut timp să salubrizeze zona (vezi foto, document). După intervenția Gărzii de Mediu s-a suplimentat la 10 numărul persoanelor ce au efectuat salubrizarea.

Conform răspunsului, la reclamație, Garda de Mediu a stabilit ca în anii următori Primăria Runcu să amplaseze containere separate pentru colectare selectivă a deșeurilor, la manifestări similare. În plus, adminsitrația locală a fost sancționată contravențional. Nu este precizat însă cuantumul amenzii.

Foto– Răspuns Garda de Mediu (captură facebook)

Articolul precedentȘoferii nu îi respectă pe pietoni. Peste 1.000 de sancțiuni date de polițiști pentru neacordare de prioritate
Articolul următorȘi-a găsit mama spânzurată! Tragedie la Runcu, în Dâmbovița