În perioada ianuarie-septembrie, poliţiştii de la rutieră au aplicat 1.058 de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea părții carosabile.
De asemenea, alte 204 amenzi au fost aplicate pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor care aveau acest drept.
„În perioada ianuarie-septembrie a.c., nerespectarea regulilor de circulație privind acordarea priorității de trecere a reprezentat una dintre principalele cauze generatoare de accidente de circulație la nivelul județului Dâmbovița, generând 81 de accidente de circulație. Dintre acestea, 11 au fost grave și au avut drept consecință decesul a 2 persoane, rănirea gravă a altor 10 și vătămarea corporală ușoară a altor 4. Cele 71 de accidente rutiere ușoare s-au soldat cu rănirea ușoară a 90 de persoane”se arată într-un comunicat al IPJ Dâmbovița.
Recomandările Poliției
„Pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul încălcării acestor norme, polițiștii le recomandă conducătorilor auto: Reduceți viteza și conduceți cu mare atenție în zona locurilor special amenajate pentru traversare, a școlilor și pe drumuri publice fără trotuar din interiorul localităților. Nu staționați în zona trecerii de pietoni pentru a nu bloca vizibilitatea celorlalți șoferi! Acordați prioritate de trecere pietonilor angajați în traversare și autospecialelor cu regim de circulaţie prioritară care au în funcţiune semnalele luminoase şi acustice”, mai spune Poliția.
Articolul precedentCampionatul național de off-road, din nou la Târgoviște -31 Oct.- 3 Nov. 2019
Articolul următorPrimăria Runcu sancționată de Garda de Mediu, pentru „dezastrul ecologic” de la „Răvășitul Oilor”