Primarul orașului dâmbovițean Titu a confirmat existența unui caz  de coronavirus în oraș. Este vorba de o femeie ce lucrează, ca asistent, la spitalul Matei Balș din Capitală, unde, cel mai probabil, a fost infectată. Administrația locală a luat deja măsuri de identificare a contacților femeii și de dezinfectare a zonei de blocuri unde locuiește femeia ce a fost infectată.

Autoritățile centrale anunțăseră încă din data de 3 aprilie că în Dâmbovița există un cadru medical ce a fost infectat cu coronavirus, la momentul în care a fost prezentată lista cu cadre medicale infectate, pentru fiecare județ în parte. La o zi distanță primarul orașului Titu a anunțat că este vorba de o femeie din orșa ce lucrează la spitalul „Matei Balș” din Capitală. Edilul Traian Nicolae a anunțat, pe facebook, că s-au luat deja măsuri pentru a preveni răspândirea virusului în oraș.

Imagine

Foto- zonă blocuri Titu

Postare facebook Traian Nicolae (foto)

„Vă informez că, la nivelul orașului Titu, a fost depistat, din păcate, un caz de infectare cu coronavirus, în blocul 20 din oraș, doamna în cauză fiind cadru medical la Matei Bals.

Conform legii, au fost luate imediat toate măsurile care se impuneau. Doamna a fost transportată în siguranță la spital, iar DSP Dâmbovița a făcut anchetă epidemiologică și a identificat toți contacții doamnei, în speță familia și apropiații doamnei, pentru care s-a dispus măsura izolării la domiciliu. Infectarea doamnei a survenit la locul de muncă, în spital, dumneaei cunoștea riscul la care era expusă și a respectat regulile de distanțare socială.

Primăria Orașului Titu a dezinfectat toate scările de bloc, a montat mochete cu dezinfectant și recipiente pentru dezinfectare mâini la intrarea în acestea.

Monitorizăm și verificăm continuu zona respectivă și vom lua, în continuare, măsuri de prevenire și combatere răspândire virus la nivel de oraș și în toate satele aparțînătoare, vom derula, ca și până acum, acțiuni zilnice de spălare și dezinfectare străzi, trotuare. Vă rog să sprijiniți autoritățile în aceste demersuri, prin respectarea regulilor de distanțare socială, de igienă și să evitați deplasările. Depinde, în mare măsură, de fiecare dintre noi, să ne protejăm de acest virus!

Vă doresc multă sănătate!”

A scris Traian Nicolae, pe facebook.

Edilul șef al orasului Titu a promis că în cel mai scurt imp locuitorii orașului vor primi, din partea primăriei, mănuși, măsti de protecție si viziere.

Articolul precedentCursele aeriene către 8 state și din acestea spre România au fost suspendate total, conform Ordonanței militare nr.7
Articolul următorCod galben de vânt în sud estul țării (5 aprilie). Vântul va sufla și cu 70 km/h