Ministerul Sănătății a anunțat că, la finalul săptămânii viitoare,  în România va ajunge primul transport de vaccin pediatric anti-Covid.

“În perioada 21 – 25 ianuarie 2022 va fi livrată de către producător prima tranșă de vaccin pediatric anti COVID-19 destinat vaccinării copiilor cu vârste între 5-11 ani. Este vorba despre 114.000 de doze care vor fi distribuite la centrele de vaccinare pentru administrare la copiii din grupa de vârstă menționată”, au informat reprezentanții MS.

Coordonatorul campaniei naționale de imunizare anti-Covid, dr. Valeriu Gheorghiță, a anunțat, într-o conferință de presă susținută la jumătatea lunii decembrie, că vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani va începe în țara noastră în a doua parte a lunii ianuarie. “Vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani se va face în cabinete de vaccinare organizate în centre de vaccinare – vorbim doar despre centre de vaccinare care folosesc vaccin Pfizer. De asemenea, se va putea face și în cabineteledicilor de familie care administrează vaccin Pfizer”, a mai precizat Valeriu Gheorghiță.

Schema de vaccinare la copiii de 5-11 ani înseamnă, la acest moment, două doze de vaccin la interval de 21 de zile.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a autorizat vaccinul anti-COVID-19 Pfizer-BioNTech pentru copiii din grupa de vârstă 5-11 ani. Acesta va fi administrat în două doze de 10 micrograme (față de 30 de micrograme, doza pentru persoane peste 12 ani), intramuscular, în braț, la interval de trei săptămâni.

Articolul precedentVrem schimbări, lideri puternici, soluții – Legile Puterii, cu Alexandra Păcuraru
Articolul următorAvertizare meteo de vânt puternic în toată ţara. Zonele montane din Prahova și Dâmbovița intră sub cod galben