A fost înregistrat primul deces cauzat de gripă, în actualul sezon rece. Este vorba de un bărbat de 54 de ani, ce a murit la spital, în Târgoviște. Decesul, provocat de gripă, a fost anunțat astăzi de DSP Dâmbovița.

Imagine

Conform anunțului celor de la DSP Dâmbovița:

„Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a fost notificată astăzi, 18 decembrie 2019, cu privire la decesul unei persoane de sex masculin în vârstă de 54 de ani, pentru care s-a confirmat prezenţa virusului gripal de tip A, subtip (H1)pdm09”, precizează DSP Dâmboviţa. Pacientul avea condiţii medicale preexistente, era nevaccinat şi a fost internat pe data de 9 decembrie 2019 în Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte”

„Reamintim populaţiei să respecte regulile de igienă personală şi colectivă, să evite locurile cu aglomeraţie umană, iar la primele semne de boală să se adreseze medicului de familie pentru stabilirea corectă a tratamentului. Insistăm asupra vaccinării antigripale, care este singura metodă eficientă de a preveni îmbolnăvirea prin gripă”, se mai arată în comunicatul DSP Dâmboviţa.

Articolul precedentProteste ale grefierilor și în Dâmbovița, împotriva abrogării pensiilor de serviciu
Articolul următorRevoltă în rândul magistraților de la Tribunalul Dâmbovița. „E afectată independența justiției”, spun judecătorii