În plin scandal, declanșat de Victor Ponta, în ceea ce privește alocările financiare pentru partide, din bugetul de stat, social democrații dâmbovițeni îl atacă pe președintele Klaus Iohannis. PSD Dâmbovița, filială condusă de ministrul  Rovana Plumb, îl acuză pe Iohannis că a uitat că „partidul său” a susținut majorarea bugetului finanțării partidelor politice, în 2017.

Scandalul finanțării partidelor politice parlamentare ce, potrivit calculelor, ar fi trebuit să primească, în 2019, conform alocării inițiale din buget, aproximativ 100 de milioane de euro, continuă să provoace reacții. PSD Dâmbovița îl acuză pe președintele Klaus Iohannis, printr-o postare pe pagina de facebook a organizației, de ipocrizie, în această speță.

„IOHANNIS A UITAT: în 2017, partidul său cerea și vota cu două mâini suplimentarea bugetului pentru finanțarea partidelor politice. 
Astăzi, președintele PSD Liviu Dragnea a propus, iar comisia de Buget a aprobat, diminuarea acestui buget cu 140 milioane de lei. Banii vor fi transferați către Educație, pentru infrastructura necesară derulării Programului Guvernamental “Masă caldă în școli”. Astfel dezbaterea parlamentară aduce mai multe beneficii pentru cetățeni: mai puțin la marile servicii secrete și mai mult pentru sănătatea celor mici, mai puțin la partide și mai mult pentru educația copiilor din România.”

Se spune în postarea de pe pagina de facebook (PSD Dâmbovița Oficial) a social democraților dâmbovițeni. Trebuie precizat că, amendamentele, privind reducerea bugetului alocat partidelor politice (în 2019), depuse de alte forțe politice (nu PSD), au fost respinse inițial, de majoritatea PSD-ALDE, cea care a alcătuit bugetul, pentru ca ulterior să fie aprobat doar amendamentul depus de Liviu Dragnea.

Articolul precedentUPDATE Bărbat lovit mortal de Săgeata Albastră se ducea să își ia medicamente. Martor: „N-a ajuns la tren”
Articolul următorVIDEO Cum se circulă acum pe drumul care duce spre inima Bucegilor