Rusia atacă în forță pe toate fronturile în Ucraina. Este a 18-a zi de război. Forțele armate ale Federației Ruse au lansat atacuri cu muniție cu fosfor în regiunea Popasnaia din Lugansk, anunță autoritățile ucrainene. Forţele ruse au bombardat duminică o bază militară în regiunea Lvov, în vestul Ucrainei, situată în apropiere de frontiera cu Polonia şi care până acum a fost relativ ferită de conflict, au anunţat autorităţile locale.  Cel puţin nouă persoane au murit şi 57 au fost rănite în atacul aerian de duminică. Potrivit guvernatorului, Rusia a lansat 30 de rachete asupra bazei militare.

UPDATE 09.16 Forțele armate ale Federației Ruse au lansat atacuri cu muniție cu fosfor în regiunea Popasnaia din Lugansk, anunță autoritățile ucrainene.

UPDATE 08.48 Bază militară ucraineană bombardată de ruși la doar 25 de kilometri de granița cu Polonia. Forţele ruse au bombardat duminică o bază militară în regiunea Lvov, în vestul Ucrainei, situată în apropiere de frontiera cu Polonia şi care până acum a fost relativ ferită de conflict, au anunţat autorităţile locale. Cel puţin nouă persoane au murit şi 57 au fost rănite în atacul aerian de duminică. Potrivit guvernatorului, Rusia a lansat 30 de rachete asupra bazei militare.

UPDATE 08.05 Atac cu rachete ruseşti asupra oraşului Lvov din vestul Ucrainei Situat la aproximativ 70 de kilometri de graniţa cu Polonia, oraşul Lvov a fost lovit de mai multe rachete, au relatat media locale.

UPDATE 07.50 Negocieri cruciale Ucraina și Rusia – Întâlnirea se va desfășura în sistem videoconferință 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, a informat sâmbătă că Vladimir Medinski, consilierul preşedintelui Putin, conduce delegaţia rusă în discuţiile prin videoconferinţă cu Ucraina, care au loc de câteva zile, informează EFE, care citează agenţia TASS.

„Din partea noastră, delegaţia este condusă în continuare de Medinski”, a spus purtătorul de cuvânt, dezvăluind că ambele părţi în conflict au avut mai multe întâlniri în acest format.

UPDATE 07.45 Într-un mesaj video pe Telegram, preşedintele Zelenski a mai transmis că un transport cu ajutoare umanitare este aşteptat să sosească la Mariupol duminică după-amiază.

Viceprim-ministrul ucrainean Irina Vereşciuk a indicat că 9 din cele 14 coridoare au funcţionat sâmbătă.

Şeful Centrului de control al apărării naţionale din Rusia, Mihail Mizinţev, a acuzat Ucraina că împiedică evacuarea civililor în Rusia.

Articolul precedentTârgoviște: Un tânăr s-a răsturnat cu mașina după ce a pierdut controlul volanului
Articolul următorUcraina interzice exporturile de îngrășăminte. Agricultorii români, loviți în plin