Este un adevarat război al declarațiilor politice, în județul Dâmbovița, după ce PNL și PSD se acuză reciproc de ignorare a normelor privind protecția populației împotriva răspândirii coronavirusului. Totul a început după ce liberalul Vergil Chițac a fost diagnosticat pozitiv cu coronavirus. Liberalii în acuză pe șeful PSD Dâmbovița, deputatul Corneliu Ștefan, că nu a făcut nimic după ce s-a întors de la Summit-ul NATO de la Bruxelles, unde a stat chiar alături de Vergil Chițac, ce se presupune că a fost infectat chiar acolo, cu COVID 19. Corneliu Ștefan reacționează printr-o declarație de presă.

Este isterie de-a dreptul în lumea politică dâmbovițeană. Liberalii au reacționat, după ce au fost acuzați că nu au făcut nimic ca să limiteze propagarea virusului, intrând în contact cu colegul lor, senatorul Vergil Chițac. Pe pagina de facebook a PNL Dâmbovița, aceștia au titrat:

Reacție PNL

„În timp ce ieri critica, arunca cu pietre, își punea fel si fel de intrebări retorice legate de responsabilitate față de cetățeni în cazul epidemiei cu COVID-19, iată că dl Corneliu Ștefan, însuși președintele justițiar al PSD Dâmbovița, este surprins la acelasi Summit Nato, desfășurat la Bruxelles, stând practic “lipit” de dl Vergil Chițac, confirmat la rândul său cu infecția cu COVID-19. Și domnul Ștefan, la fel ca toți ceilalți participanți la evenimentul NATO a fost înștiințat în data de 6 martie că există un risc major de contaminare întrucât unul dintre membrii delegației franceze a fost depistat pozitiv cu COVID-19.

Ce ați făcut din acel moment domnule Ștefan? Ați participat la diverse reuniuni luând contact cu sute de dambovițeni, tratând cu indolență și cu iresponsabilitate această problemă care pune in pericol sănătatea celorlalți.

De ce în loc să blamați, nu ați dat dovadă de responsabilitate si de respect față de sănătatea dâmbovițenilor si nu v-ați izolat timp de 14 zile, evitând astfel să vă întâlniți cu sute de oameni?

Au scris cei de la PNL Dâmbovița,însoțind textul cu fotografiile „doveditoare”.

Reacție Corneliu Ștefan

Deputatul Corneliu Ștefan a reacționat printr-un comunicat de presă, unde precizează că va lua toate măsurile necesare, neanunțănd însă care sunt acestea.

Sursa foto-PNL DB, facebook ( încercuit Vergil Chițac și Corneliu Ștefan)

„În urma informațiilor apărute în spațiul public în ceea ce privește intrarea mea în contact cu o persoană infectată cu COVID-19, respectiv senatorul Vergil Chițac, este de datoria mea să fac următoarele clarificări:

  1. Nu a existat un contact direct între mine și această persoană în ultimele 14 zile.
  2. Singura dată când am fost în apropierea acestei persoane a fost ziua de 18 februarie – deci acum 26 de zile -, dată la care nu exista dovada unei posibile infectări a acesteia cu COVID-19. Mai mult, niciunul dintre participanții la întrunirea de la Bruxelles din acea perioadă nu a manifestat simptome de infectare, așa cum rezultă din circulara primită de la oficialii NATO în data de 9 martie.
  3. Conform aceleiași circulare, pe data de 23 februarie, delegatul francez la NATO, posibila sursă de răspândire a virusului, a participat la un eveniment în orașul său natal, Mulhouse, identificat ca fiind punctul de plecare pentru mai multe cazuri de coronavirus. Deci la 5 ZILE după plecarea mea și a domnului Chițac din Bruxelles.

Vă mulțumesc și vă asigur că respect și iau toate măsurile legale care se impun în astfel de situații.”

Se transmite prin intermediul comunicatului de presă.

Situație coronavirus

Senatorul Vergil Chițac a fost confirmat cu coronavirus în data de 13 martie, adică la aproape o lună de la momentul în care se presupune ca a fost infectat. Până acum niciunul dintre contacții direcți ai acestuia nu a fost confirmat ca fiind infectat cu COVID 19. Conform simptomatologiei bolii, este totusi posibil ca virusul să se transmită la contacți direcți, ce să fie doar purtători, asimptomatici. Perioada de incubație sau până la care virusul ramâne în organismul infectat nu este cunoscută cu certitudine, fiind estimat ca aceasta este de două săptămâni.

Articolul precedentGreșeală de comunicare. Cei doi pacienți din Caraș Severin, infectați cu COVID 19, sunt de fapt în Caraș Severin și nu în Dâmbovița
Articolul următorPreședintele PNL Târgoviște, autoizolat la domiciliu, după ce a intrat în contact cu persoane supecte de infecție cu coronavirus