Reprezentanții CJ Dâmbovița au participat, la Căușeni, în Republica Moldova, la inaugurarea unei unități de învățământ ce a fost reabilitată. CJ Dâmbovița, ce este înfrățit cu raionul Căușeni, a sprijinit financiar rebilitarea unității de învățământ.

Bazele Acordului de colaborare, între Județul Dâmbovița și Raionul Căușeni,au fost puse chiar de Ziua Națională a României, pe 1 decembrie 2017. Acordul reprezintă cadrul formal menit să susțină dezvoltarea de activități economice, sociale, cultural-educaționale din Republica Moldova s-a concretizat prin finalizarea reabilitării unei instituții de învățământ din localitatea Săiți, unitate de învățământ care numără în prezent peste 230 de elevi.

În baza bunelor relații de colaborare dintre Județul Dâmbovița și Raionul Ialoveni, stabilite prin Hotărârea Consiliului Judeţean Dâmboviţa nr. 295/24.10.2017 privind aprobarea înfrățirii Județului Dâmbovița cu Raionul Căușeni, în cursul anului trecut, prin Hotărârea Consiliului Județean Dâmbovița nr. 286/20.11.2018, s-a aprobat acordul-cadru de finanțare a proiectului „Reparație capitală a blocului I al Gimnaziului Săiți, din localitatea Săiți, Raionul Căușeni”.

Valoarea totală a proiectului este de 979.209,41 lei, din care contribuția Consiliului Județean Dâmbovița este de 387.766,93 lei, iar contribuția Raionului Căușeni este de 591.442,48 lei.

Articolul precedentZi cu ghinion la Finta. (Alte) trei persoane au fost rănite, de această dată, în urma unui accident rutier
Articolul următorCod Galben de ploi abundente, (și) pentru Dâmbovița, pe parcursul zilei de 7 iunie