Reabilitarea și Modernizarea parcului Mitropoliei din Târgoviște va începe în acest an, anunță Primăria Târgoviște. A fost semnat contractul de execuție a lucrărilor chiar în pragul iernii, dar Primarul orașului anunță că lucările vor fi făcute doar când vremea o va permite.

Proiectul de reabilitare a Parcului Mitropoliei din Târgoviște a fost publicat pe SEAP (sistemul electronic de achiziții publice) la finalul lunii august 2019 și era estimat, de Beneficiar (Primăria Târgoviște), la o valoare de 5,384 milioane de lei. Fondurile sunt asigurate din bugetul local, deși anterior proiectul a fost intențional a fi realizat cu bani (fonduri) europeni, acesat neajungând a fi propus la finanțare cu fonduri europene.

Proiect reabilitare

Conform unui anunț al edilului șef al localității, publicat pe pagina personală de facebook:

„A fost semnat contractul de executie de lucrari pentru proiectul “Reabilitare si modernizare Parcul Mitropoliei, Municipiul Targoviste”.
?In linii mari, investitia presupune restaurarea ruinelor existente, punerea in valoare si protejarea acestora, refacerea turnului principal de acces in incinta, refacerea zidurilor vechiului paraclis al Mitropoliei, marcarea in teren a fantanii vechii Mitropolii sau amenajarea aleilor de acces.
?Totodata, se va proceda la desfacerea integrală a pavimentului existent şi la realizarea unui pavaj nou, diferenţiat, în funcţie de specificul suprafeţei destinate circulaţiei pietonale:
– zona alei pietonale, promenadă;
– zona loc de joacă pentru copii si paviment fără rosturi (zona pentru role, skateboard);
– construirea acceselor în parc de tip plan înclinat (rampă), fără trepte sau borduri în vederea asigurării unui acces facil persoanelor cu dizabilităţi, bicicliştilor, cărucioarelor pentru copii, etc;

In acelasi timp, se vor extinde si infrumuseta zonele verzi, urmand a se planta vegetaţie înaltă (8-10m – aliniament cu platani), vegetaţie medie (4-6m – plantaţie de magnolii) sau vegetaţie joasă (– gazon şi amenajări florale), in total urmand a fi plantati peste 400 de arbori si arbusti.
?In plus, vor fi reconstruite fantanile arteziene, vor fi modernizate toate retelele edilitare si se va asigura dotarea cu mobilier urban modern şi de bună calitate (băncuţe, coşuri de gunoi, rastel pentru biciclete, figurine urbane, etc.) care să satisfacă condiţiile de confort, durabilitate si estetică.”

Primarul localității spune, totuși, că nu se va lucra anul acesta decât dacă vremea o va permite. Prognozele meteo sunt însă extrem de nefavorabile, pentru demararea unor astfel de proiecte, în momentul de față. Astfel că, cel mai probabil, lucrările vor demara cu adevărat în primăvara anului 2020.

Sursa foto articol– facebook, Cristian Stan (primar Municipiul Târgoviște)

Articolul precedentAu crezut că a dat norocul peste ei, după ce au găsit un portofel pierdut de un pensionar
Articolul următorCod galben de vânt puternic în opt județe, până la ora 23.00