În preajma sărbătorilor pascale, polițiștii din Dâmbovița recomandă tuturor să fie cu mare băgare de seamă. Mare atenție trebuie să avem la înșelăciunile cunoscute sub denumirea de „Accidentul” și „Premiul”

„Fiţi prudenţi! Nu vă lăsați păcăliți de persoanele rău intenționate! Fiți atenți la persoanele străine care pătrund în locuința dumneavoastră sau în curte. În situaţia în care decideţi să executaţi lucrări de reparaţii la locuinţă nu angajaţi zilieri. Nu vă bucuraţi de preţul scăzut pe care aceştia vi-l pot oferi! Nu vă grăbiți să achitați contravaloarea lucrării înainte ca aceasta să fie gata! Mare atenție la înșelăciunile cunoscute sub denumirea de „Accidentul” și „Premiul”.

Manifestați prudenţă în cazul în care sunteţi contactat telefonic de o persoană necunoscută şi nu daţi curs solicitării de a-i trimite bani, indiferent de motivul invocat de aceasta. Nu vă lăsați conduși de impulsul cauzat de reacția emoțională.

Atenție și la cumpărăturile în mediul online! Vă recomandăm să achitați contravaloarea bunurilor după ce ați verificat coletul.

Fiți preventivi! Atenție la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii care să le faciliteze comiterea unei infracțiuni.

De asemenea, vă recomandăm să nu intraţi în discuţii cu persoane necunoscute, indiferent de pretextul pentru care vă abordează şi nu acceptați să faceți schimb de bunuri.

Nu vă lăsați încântaţi de ideea ghicitului viitorului ori de alungarea răului. Nu încredinţaţi bani sau bijuterii persoanelor care pretind a vă „descânta” pentru a afla ce se va petrece în viitor”, au precizat polițiștii.

Articolul precedent22 de copii au primit daruri din partea Arhiepiscopiei Târgoviște
Articolul următorȘi-a pus ștreangul de gât în Săptămâna Mare