Este risc însmenat de avalanșă în munții Bucegi și în Făgăraș. Conform meteorologilor avertizarea (grad 3 de risc) este valabilă până la ora 20.00 a zilei de 8 ianuarie.

Imagine

Imagine cu un caracter ilustrativ

Conform unei informări a celor de la ANM, există risc însemnat de avalanșă atât în Bucegi cât și în Făgăraș în intervalul 07-08 ianuarie (ora 20.00). Este posibil ca atenționarea să fie prelungită și după acest interval.

Principalele riscuri sunt reprezentate de prezența plăcilor de vânt, în special pe versanții sudici, sud-estici și sud-vestici, iar în locurile adăpostite de depozitele de zăpadă formate prin acumulare. Chiar și la supraîncărcări mici, pot fi declanșate avalanșe pe versanții suficient de înclinați, iar în zonele adăpostite, cu acumulări mai mari, avalanșele pot antrena un volum mai însemnat de zăpadă.
Stratul de zăpadă
La suprafață se găsesc plăci de vânt, formate peste un strat de zăpadă relativ recentă, puțin stabilizat. În zonele adăpostite, depozitele de zăpadă pot depăși 1-1.5 m. 

Anunță cei de la ANM pe site-ul propriu.

Articolul precedentSe schimbă legea. Polițiștul poate intra fără mandat întro locuință, în anumite situații. Vezi despre ce este vorba
Articolul următorPSD Dâmbovița s-a răzgândit, din nou. Alegeri interne în 19 ianuarie. Atac frontal la… Adrian Țuțuianu, din partea conducerii