Președinta PSD Dâmbovița, Rovana Plumb, citată de www.realitatea.net, a declarat că în ședința CEX-ului PSD, din 26 noiembrie, s-au vărsat „lacrimi de iubire”  și că nu a fost vorba de nicio tensiune. Este vorba de deja celebra ședință de marți seară, în care Viorica Dăncilă și-a dat demisia din funcția de președinte al PSD.

Conform celor publicate de www.realitatea.net, Rovana Plumb (președinte al PSD Dâmbovița) a declarat că lacrimile care au curs în Cex-ul PSD, printre care și cele ale Gabrielei Firea, au fost ”de iubire”.

Lacrimi de iubire și lacrimi pentru faptul că s-a muncit enorm de mult, s-au luat măsuri foarte bune și totuși s-a pierdut la acest scor”, a spus Rovana Plumb.

„Ca în orice familie politică, după ce se pierd alegerile, fiecare ar trebui să-și spună cuvântul. A fost un moment tensionat, pe care sper să-l depășim și să mergem mai puternici înainte, având în vedere că avem alegeri locale și generale anul viitor”, a mai spus Rovana Plumb.

Întrebată dacă, la ședința CEx, au fost puși să jure pe Biblie social-democrații care au luat bani de la bugetul de stat, Plumb a răspuns: „Pe Biblie și pe Constituție am jurat în momentul în care am preluat mandatul de ministru, fiecare dintre noi. Așa ceva în reuniunea CEx-ului de ieri nu s-a întâmplat”, a adăugat Rovana Plumb.

Rovana Plumb este contestată pe plan local, de mai mulți primari PSD din Dâmbovița, care acuză conducerea organizației PSD Dâmbovița de rezultatele slabe, în viziunea acestora, obținute la alegerile prezidențiale din 24 noiembrie (detalii aici www.realitateadedambovita.net)