Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb a fost nominalizată în forul de conducere al Partidului Socialiștilor Europeni (PES), în congresul de la Lisabona, ce s-a încheiat astăzi. Plumb este reprezentanta PSD în PES Presidency.

Rovana Plumb este deputat ales în Dâmbovița pe listele PSD, la scrutinul din 2016. Deasemnea ,aceasta a fost desemnată să preia președinția interimară a PSD Dâmbovița după excluderea din partid a fostului lider, Adrian Țuțuianu. Plumb, așa cum a anuțat și pe propria pagină de facebook, a fost aleasă să facă parte din conderea PES.

„Sunt foarte onorată de încrederea colegilor mei, care m-au ales membru în forumul de conducere al Partidului Socialiștilor Europeni (PES Presidency) în cadrul Congresului PES care a avut loc zilele acestea la Lisabona. Apartenența la una dintre cele mai importante familii politice europene îmi dă încredere că România poate fi cu adevărat puternică în Europa.”

foto 3

A scris Rovana Plumb, pe facebook. De fapt, este vorba mai puțin de un vot cât mai mult de o simplă nominalizare, făcută de PSD, partid membru al PES. Trebuie precizat că fiecare partid membru în PES (PSD din România) are desemnat din oficiu un membru,  în PES Presidency-forul de conducere al socialiștilor europeni. În total este vorba de un președinte, patru vicepreședinți, un trezorier și un secretar general (foto 3congres 7-8 dec. 2018 Lisabona):

  • Sergei Stanishev, President
  • Jean-Christophe Cambadélis, Vice-President
  • Katarina Neved’lova, Vice-President
  • Chi Onwurah, Vice-President
  • Marita Ulvskog, Vice-President
  • Ruairi Quinn, Treasurer
  • Achim Post, Secretary General

În afara acestora, din oficiu, mai sunt membri încă 33 de persoane, fiecare partid membru, din țările europene, desemnând câte o persoană în acest for. Rovana Plumb este unul dintre acești 33 de membri.

Sursa foto– Rovana Plumb facebook

Articolul precedentIar înfrângere! CSM Satu Mare-CSM Târgoviște 76-62, la baschet feminin
Articolul următorBărbat găsit decedat în propria locuință, la Teiș