Numeroase site-uri guvernamentale ruse, inclusiv paginile web ale Kremlinului şi Ministerului Apărării, au rămas joi fără conexiune la internet, a informat observatorul de internet Netblocks şi a confirmat EFE.

Confirmat: multiple pagini web guvernamentale din Rusia, inclusiv cele ale Kremlinului şi Dumei de Stat, au intrat în ‘offline’; incidentul se produce pe fondul unei avalanşe de atacuri cibernetice împotriva Ucrainei vecine, a semnalat Netblocks pe contul său de Twitter.

Întreruperi de internet şi perturbări ale sistemului de telecomunicaţii s-au produs şi în mai multe oraşe importante din Ucraina, pe fondul unei operaţiuni masive de atacuri cibernetice în această ţară.

 

Netblocks a explicat într-un comunicat că în dimineaţa zilei de joi a avut loc o întrerupere importantă a conexiunii la internet în Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina.

Potrivit acestei organizaţii, Harkov suferă cea mai mare ofensivă asupra serviciilor de telecomunicaţie, care a dus la deconectarea a numeroşi utilizatori. Deocamdată Kievul pare a fi mai puţin afectat de aceste întreruperi, a adăugat sursa citată.

 

Netblocks a denunţat anterior o altă întrerupere semnificativă a serviciului de internet în Mariupol, oraş în regiunea separatistă prorusă Doneţk din estul Ucrainei.

Articolul precedentAutocare și mâncare pentru refugiaţii din Ucraina care ajung în Vama Siret
Articolul următorPreședintele Zelenski, decret de mobilizare generală a populației. Bărbații între 18 și 60 de ani NU au voie să părăsească țara